dissabte, 20 d’agost del 2011

Comunicat de les FAN davant la censura de l'Ajuntament de Nules.

cartell generla CENSURA

Com ja deia fa anys el grup londinenc The Clash “Luché contra la ley y la ley venció”. Això és el que ens ha passat a les III Festes Alternatives de Nules, que gràcies a l’estricta aplicació de la legalitat per part de l’Ajuntament ens hem vist obligats a suspendre uns actes en els que, tant organitzadors, col·laboradors, com simplement persones que volien assistir, han posat tot el seu temps, afecte i il·lusió en el nostre projecte.

Segons la llei d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, hem de pagar una assegurança de responsabilitat civil per a totes les activitats, des del concert fins al taller de reciclatge creatiu; s’ha de pagar també per l’ocupació de via pública i, a més, han d’anar signades des d’un primer moment per un tècnic. Condicions d’higiene i seguretat que pareixen anar destinades més a un empresa que a una associació sense ànim de lucre legalment constituïda. El que ens resulta més curiós d’aquests fets és que tant l’equip de govern com la nostra associació van conèixer aquesta llei només quatre dies abans que començaren les nostres activitats.

Pensem que aquesta actitud és un acte de censura i discriminació cap al nostre col·lectiu, ja que a altres associacions, tant culturals com festives, reben tot tipus de cobertura legal per part del nostre Ajuntament. Un altre fet que ens indigna és que també se’ns ha negat un espai públic per a una activitat que anava destinada a recaptar fons per a dues ONG’s, així com conèixer el seu projecte i encoratjar a la població nulera assistent a col·laborar.

Un altre fet que no ens esperàvem han sigut les acusacions gratuïtes. En primer lloc, han dit que no havíem presentat a temps les sol·licituds, quan feia més d’un mes que estaven presentades. En segon lloc, ens han acusat de voler lucrar-nos en els concerts, diners destinats a cobrir totes les despeses necessàries per a la seua realització.

En conclusió, no creiem que l’actitud i les decisions adoptades per l’equip de govern facen justícia a la filosofia de les Festes Alternatives. Se’ns acusa de voler treure profit econòmic, quan sols hem rebut ajudes de comerços del poble i dels nostre col·laboradors, i per tant veiem tot açò com una excusa per criminalitzar unes iniciatives que pretenen donar color a unes festes monòcromes i tancades.

Per finalitzar, des de l’Associació Cultural la Corretjola demanem a l’Ajuntament que recapacite les seues decisions i pense si de veritat han sigut adequades. Per la nostra part farem tot el possible perquè no torne a passar. De cara a futures edicions l’ajuntament té la pilota en la seua teulada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada